Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Θρεπτική σαλάτα ιδανική για γεύμα
mitsa
Υλικά
4-5 πατάτες
2-3 καρότα
2 ψητές κόκκινες πιπεριές (foodaholics.shop)
200 γρ πάριζα
1/2 κρεμμύδι
Αλάτι-Πιπέρι
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
4 αυγά
100 γρ κεφαλοτύρι
Σάλτσα
150 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
150 γρ μουστάρδα (foodaholics.shop)
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα.
2
Τα βράζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
3
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και περνάμε από τον χοντρό τρίφτη την πάριζα.
4
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κομμάτια τα αυγά.
5
Αναμειγνύουμε όλα τα κρύα υλικά για την σαλάτα μαζί.
6
Σε στενόμακρο σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Αρωματίζουμε με την ρίγανη και το θυμάρι.
7
Ρίχνουμε τα 2/3 από την σάλτσα στην σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
8
Περιχύνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
9
Ιδανικά αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.