Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 1+1 λίτρα γάλα

  • 200+200 γρ ζάχαρη

  • 80 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 80 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα

  • 1+1 κουταλιά βούτυρο

  • 2 πακέτα πτι μπερ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την κρέμα σοκολάτα.
4
Όσο είναι ζεστές ενσωματώνουμε στην κάθε μία το βούτυρο.
5
Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε σε κάθε κρέμα από 1 πακέτο σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
6
Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή κρέμα και από πάνω την κρέμα κακάο.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.