Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Διαφορετικά και εξαιρετικά αφράτα κασεροψωμάκια
mitsa
Υλικά
550 γρ αλεύρι
250 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
50 ml σπορέλαιο
1 αυγό
1 κουταλιά ζάχαρη
8 γρ αλάτι
200 γρ κασέρι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
7
Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Τοποθετούμε τα τετράγωνα από το κασέρι και τα πατάμε να βυθιστούν στην ζύμη.
9
Κόβουμε περιμετρικά από τα κασεράκια.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.