Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Διαφορετικά και εξαιρετικά αφράτα κασεροψωμάκια

mitsa

Υλικά

  • 550 γρ αλεύρι

  • 250 ml νερό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 50 ml σπορέλαιο

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 8 γρ αλάτι

  • 200 γρ κασέρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
7
Το βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
8
Τοποθετούμε τα τετράγωνα από το κασέρι και τα πατάμε να βυθιστούν στην ζύμη.
9
Κόβουμε περιμετρικά από τα κασεράκια.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.