Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικό λικέρ και μαρμελάδα φράουλα
mitsa
Υλικά
1 κιλό φράουλες
2½ κιλά ζάχαρη
400 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
500 ml κονιάκ ή 700 ml βερμούτ
2 βανίλιες
3 ξυλάκια κανέλα
Οδηγίες
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πλυμένες φράουλες μαζί με την ζάχαρη και το νερό.
2
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν δημιουργηθούν αφροί τους αφαιρούμε.
3
Όταν το σιρόπι δέσει (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρά μας και όταν τον γυρίζουμε ανάποδα η σταγόνα πρέπει να στέκεται) κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
4
Σουρώνουμε 2 φορές και στην δεύτερη χρησιμοποιούμε τούλι.
5
Ρίχνουμε το σιρόπι σε καθαρό βάζο, προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό, τα ξυλάκια κανέλας και να ανακατεύουμε.
6
Αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
7
Στις φράουλες που έχουν περισσέψει βάζουμε τις βανίλιες και πολτοποιούμε.
8
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.