Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζυμωτά λαγουδάκια για το Πασχαλινό τραπέζι
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
160 ml γάλα
60 γρ βούτυρο
6 γρ ξηρή μαγιά
1 αυγό
3 κουταλάκια ζάχαρη
Αλάτι
10 λουκανικάκια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, περίπου το μισό αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 10 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε κορδόνια και δίνουμε σχήμα από λαγουδάκια όπως σας δείχνουμε στο video.
7
Για μάτια και μύτη χρησιμοποιούμε κόκκους από μπαχάρι ή μαύρα φασόλια.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.