Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτα τσουρεκάκια που θα μοσχομυρίσει το σπίτι

mitsa

Υλικά

  • Λίγη μαστίχα

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 100 ml νερό

  • 2 αυγά

  • 50 ml λάδι

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50 γρ βούτυρο

  • Κρόκο αυγού

  • Σουσάμι και αμύγδαλο

Οδηγίες

1
Θρυματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
3
Βάζουμε τα αυγά, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Αν θέλουμε τα τσουρεκάκια μας να είναι πιο γλυκά σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και άλλη ζάχαρη.
5
Αρωματίζουμε με την μαστίχα, το κακουλέ και το μαχλέπι .
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί.
8
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 9 μέρη.
9
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και απλώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
10
Τα κάνουμε κορδόνια και τα πλέκουμε σε τσουρεκάκια.
11
Τα τοποθετουμε σε ταψί με αντικολλητικό, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αμύγδαλο φιλέ.
12
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.