Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Όποιος το έφαγε έγλυφε τα δάχτυλά του (Κοτόπουλο με χυλοπίτες)

1 Mins read

Όποιος το έφαγε έγλυφε τα δάχτυλά του (Κοτόπουλο με χυλοπίτες)

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 3 ντομάτες

  • 1 κοτόπουλο

  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας (foodaholics.shop)

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • 2 φύλλα δάφνης

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 330 ml μπύρα

  • 500 γρ χυλοπίτες (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
2
Σοτάρουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μέρη, σε καυτό ελαιόλαδο.
3
Όταν πάρει χρώμα το αφερούμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
4
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και αφήνουμε να χάσουν τα υγρά.
5
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πιπερόκαμα, τα φύλλα δάφνης, ρίγανη, θυμάρι και ανακατεύουμε.
6
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την μπύρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι που να δέσει η σάλτσα.
7
Ιδανικά σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με χυλοπίτες.