Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκότα γεμιστά με πραλίνα
mitsa
Υλικά
Αλεύρι όσο πάρει
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά γιαούρτι
1 αυγό
125 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το σπορέλαιο, το αυγό, το γιαούρτι, λίγο αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
2
Όταν γίνει χυλός ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι που η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
3
Στην συνέχεια παίρνουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και με τον αντίχειρά μας τις πατάμε στην παλάμη μας για να ανοίξουν σαν μικρό κυκλικό φύλλο.
4
Στην μέση βάζουμε αρκετή ποσότητα από πραλίνα φουντουκιού και με προσεκτικές κινήσεις δίνουμε σχήμα μπισκότου χωρίς να μας χυθεί η γέμιση.
5
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το πάχος του ζυμαριού) μέχρι που να αλλάξουν χρώμα (δεν ροδίζουν το χρώμα τους μοιάζει σαν τους ψημένους κουραμπιέδες).