Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χαλβάς σιμιγδαλένιος χωρίς ζάχαρη
mitsa
Υλικά
400 γρ στέβια (1:2)
1300 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλα
2 βανίλιες
200 ml λάδι
100 γρ βούτυρο
500 γρ σιμιγδάλι χονδρό
12 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
Κανέλα
Οδηγίες
1
Βάζουμε την στέβια, το νερό και τα ξυλάκια κανέλα να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Στο ζεστό λάδι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο) και το βούτυρο αγελάδος καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
4
Όταν πάρει χρυσοκόκκινο χρώμα προσθέτουμε με προσοχή το χλιαρό σιρόπι.
5
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν κάνει φουσκάλες και πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά.
6
Απλώνουμε τον χαλβά σε αποσπώμενη φόρμα για κέικ 26 εκατοστών και βάζουμε τα μπισκότα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 6 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο
8
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με αρκετή κανέλα.