Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα τυροπιτάκια-κρουασάν
mitsa
Υλικά
1 αυγό
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml νερό
100 ml λάδι
1 αυγό
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Περίπου 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ βούτυρο
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Χωρίζουμε ένα αυγό σε κρόκο και ασπράδι.
2
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό.
3
Προσθέτουμε το λάδι, ένα αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
4
Βάζουμε το γιαούρτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 4 ισά μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και βάζουμε ένα φύλλο ως βάση.
9
Απλώνουμε βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και σπεπάζουμε με ένα φύλλο.
10
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα άλλα φύλλα.
11
Όταν είναι έτοιμα τα ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
12
Τοποθετούμε ένα μπολ στην μέση και απλώνουμε σπασμένη φέτα στο υπόλοιπο φύλλο.
13
Αφαιρούμε το μπολ και κόβουμε σε 8 ακτίνες.
14
Δίνουμε σχήμα πό κρουασάν, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
15
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.