Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παντανόστημο γλυκό ψυγείο με το τσουρέκι που περίσσεψε
mitsa
Υλικά
Λευκή κρέμα
600 ml γάλα
1 αυγό
35 γρ νισεστέ
100 γρ ζάχαρη
200 γρ λευκή κουβερτούρα
2 βανίλιες
Σκούρα κρέμα
600 ml γάλα
1 αυγό
35 γρ νισεστέ
30 γρ κακαό
100 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το αυγό και το νισετσέ.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα.
3
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
6
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το αυγό, το νισετσέ και το κακάο.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα.
8
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
9
Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε.
10
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
11
Σε ένα μπολ απλώνουμε την μισή κρέμα κακάο.
12
Από πάνω βάζουμε την μισή λευκή κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
13
Απλώνουμε τσουρέκι που μας περίσσεψε και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη σκούρα κρέμα και την υπόλοιπη λευκή.
14
Αναμειγνύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.