Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με το τσουρέκι που περίσσεψε

1 Mins read

Παντανόστημο γλυκό ψυγείο με το τσουρέκι που περίσσεψε

mitsa

Υλικά

  • Λευκή κρέμα

  • 600 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 35 γρ νισεστέ

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα

  • 2 βανίλιες

  • Σκούρα κρέμα

  • 600 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 35 γρ νισεστέ

  • 30 γρ κακαό

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Οδηγίες

1
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το αυγό και το νισετσέ.
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα.
3
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
6
Στο κρύο γάλα ενσωματώνουμε το αυγό, το νισετσέ και το κακάο.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και σουρώνουμε το μείγμα.
8
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
9
Προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε.
10
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
11
Σε ένα μπολ απλώνουμε την μισή κρέμα κακάο.
12
Από πάνω βάζουμε την μισή λευκή κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
13
Απλώνουμε τσουρέκι που μας περίσσεψε και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη σκούρα κρέμα και την υπόλοιπη λευκή.
14
Αναμειγνύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.