Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ανάλαφρο μπισκοτογλυκό ψυγείου

mitsa

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 ml γιαούρτι

  • 100 γρ άχνη

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 40+40 ml νερό

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • 60 ml γάλα

  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι

Οδηγίες

1
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που υπάρχουν στην συσκευασία.
2
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ενσωματώνουμε την λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα.
3
Τα στρώνουμε σε φόρμα 26cm με αντικολλητικό χαρτί.
4
Αφήνουμε την ζελατίνη για 5 λεπτά σε 40 ml νερό να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την λιώνουμε με 40 ml νερό, σε μέτρια θερμοκρασία.
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι και την άχνη ζάχαρη.
7
Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε την χλιαρή ζελατίνη και ανακατεύουμε.
8
Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω από την βάση με το μπισκότο.
9
Προσέχουμε να την απλώσουμε πολλή καλά περιμετρικά για να μην χυθεί το ζελέ.
10
Με προσοχή ρίχνουμε το κρύο ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο.
11
Όταν σταθεροποιηθεί απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
12
Αν ή κρέμα είναι αρκετά σφιχτή την αφρατεύουμε ελαφρώς με την βοήθεια του μίξερ.
13
Προαιρετικά χρωματίζουμε μία μικρή ποσότητα και στολίζουμε το γλυκό με ροζέτες.