Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πάστες βανίλια-σοκολάτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης
mitsa
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ σοκολάτα
1 πακέτο πτι μπερ
2 βανίλιες
Γάλα
Γλάσο
100 γρ σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την μισή την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στην υπόλοιπη ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την λιωμένη σοκολάτα.
2
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στην φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη. Από πάνω τους απλώνουμε την μισή σκούρα κρέμα και κάνουμε ακόμα μία στρώση με μπισκότα.
3
Απλώνουμε την μισή κρέμα βανίλιας και καλύπτουμε με μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα δύο φορές. Στο τέλος βάζουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.
4
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
5
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
6
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά.
7
Ξεφορμάρουμε το γλυκό και περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν η σοκολάτα σφίξει το κόβουμε σε φέτες.