Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Βελούδινη λευκή σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • 1 κρεμμύδι

  • 50 γρ βούτυρο

  • 250 γρ μανιτάρια

  • 5 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.

  • 200 ml ζωμό κότας

  • 800 ml γάλα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • 1 κιλό ζυμαρικά

Οδηγίες

1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
2
Τα σοτάρουμε καλά σε τηγάνι με ελαιόλαδο.
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο.
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαλακώσουν.
6
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε τον ζεστό ζωμό και μετά το γάλα.
8
Αρωματίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
10
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
11
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και σερβίρουμε.