Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πολύ εύκολο σουφλέ ζυμαρικών (για αρχάριους)
mitsa
Υλικά
1.2 κιλά ζυμαρικά
8 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
1.2 λίτρα γάλα
1.2 λίτρα νερό
Κεφαλοτύρι
Αλλαντικά
Κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Σε στρογγυλό ταψί 36 εκατοστών βάζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας (εμείς βάλαμε πένες).
2
Χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
3
Βάζουμε ρίγανη, θυμάρι, το γάλα, το νερό και ανακατεύουμε.
4
Στα ζυμαρικά προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά της επιλογής μας, στην ποσότητα που μας αρέσουν.
5
Εμείς προσθέσαμε τριμμένο κεφαλοτύρι, καπνιστή γαλοπούλα και κασέρι κομμένο σε κυβάκια.
6
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υγρό μείγμα.
7
Απλώνουμε τριμμένα τυριά που λιώνουν και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
8
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
9
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που το σουφλέ να ροδίσει.