Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πραλίνα
mitsa
Υλικά
450 γρ αλεύρι
75 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml χλιαρό γάλα
2 κρόκους
30 γρ βούτυρο
Πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
2
Προσθέτουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε.
3
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλείφουμε το μπολ με σπορέλαιο, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
4
Δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
5
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι στην αρχή με τα χέρια και μετά με τον πλάστη, προσπαθώντας να του δώσουμε τριγωνικό σχήμα.
6
Αλείφουμε με πραλίνα και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
7
Σε ένα αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζουμε το δέντρο μας (στην δική μας περίπτωση το τρίγωνο έχει 27 cm ύψος και 25 cm πλάτος), το βάζουμε πάνω στα φύλλα και κόβουμε.
8
Κόβουμε λωρίδες των 2 cm, αφήνοντας ένα κενό στην μέση – κορμό. Γυρνάμε τις μεγάλες λωρίδες 2 φορές και τις μικρές 1.
9
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά.
10
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
11
Όταν το βγάλουμε το αλείφουμε με ζαχαρόνερο.