Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Στριφτή τυρόπιτα της γιαγιάς

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 700 γρ αλεύρι

  • 500 ml νερό

  • 2 κουταλιές λάδι

  • 2 κουταλιές ξύδι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 500 γρ Φέτα

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε περίπου 500 γρ αλεύρι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση.
2
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, λίγο αλάτι, το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά.
3
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Την χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Αλευρώνουμε καθαρό τραπεζομάντιλο και ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά φύλλα.
6
Τοποθετούμε Φέτα σε δύο πλευρές και τυλίγουμε όπως σας δείχνουμε.
7
Προαιρετικά στην Φέτα ενσωματώνουμε 3 αυγά.
8
Χωρίζουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών.
9
Βουτυρώνουμε καλά και ραντίζουμε λίγο νερό.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.