Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτοι λουκουμάδες

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Λίγο αλάτι

  • Νηστίσιμη πραλίνα (foodaholics.shop)

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι να γίνουν χυλός.
3
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσει.
4
Βάζουμε λάδι να κάψει σε βαθύ σκεύος.
5
Βουτάμε κουτάλι στο λάδι, πέρνουμε χυλό και τον τοποθετούμε στο τηγάνι.
6
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά γυρίζουμε τους λουκουμάδες από την άλλη.
7
Όταν ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
8
Τους σερβίρουμε αλμυρούς ή γλυκούς.
9
Ιδανικά συνδιαάζονται με τις νηστίσιμες πραλίνες που θα βρείτε στο foodaholics.shop.