Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτοι λουκουμάδες
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml νερό
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο αλάτι
Νηστίσιμη πραλίνα (foodaholics.shop)
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι να γίνουν χυλός.
3
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσει.
4
Βάζουμε λάδι να κάψει σε βαθύ σκεύος.
5
Βουτάμε κουτάλι στο λάδι, πέρνουμε χυλό και τον τοποθετούμε στο τηγάνι.
6
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά γυρίζουμε τους λουκουμάδες από την άλλη.
7
Όταν ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
8
Τους σερβίρουμε αλμυρούς ή γλυκούς.
9
Ιδανικά συνδιαάζονται με τις νηστίσιμες πραλίνες που θα βρείτε στο foodaholics.shop.