Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακατέψτε γάλα με αλεύρι και όλοι θα εκπλαγούν απο το αποτέλεσμα
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
100 ml νερό
3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
50 ml λάδι
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
200 γρ βούτυρο
200 γρ αλλαντικά
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και 3 κουταλιές αλεύρι.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το λαδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
6
Απλώνουμε το 1/3 από το βούτυρο και τα ψιλοκομμένα αλλαντικά της επιλογής μας.
7
Τυλίγουμε σε ρολό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
8
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
9
Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος 1 δάχτυλο.
10
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπως σας δείχνουμε και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.