Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απολαυστικό μπέργκερ με σπιτικό ψωμάκι
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι
150 ml νερό
50 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
1 αυγό
40 γρ βούτυρο
30 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε το αυγό και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
6
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
7
Όταν περάσει ο χρόνος την πλάθουμε ελαφρώς και την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
8
Την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, προαιρετικά πασπαλίζουμε σπόρους και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
11
Στον μοσχαρίσιο κιμά βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δουλεύουμε.
12
Κάνουμε μπιφτέκια, με τα χέρια μας ή τσέρκι, με βάρος 120 γραμμάρια.
13
Σε ζεστό σχαροτήγανο βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε.
14
2 λεπτά πριν τα κατεβάζουμε τοποθετούμε μία φέτα κίτρινο τυρί ή τσένταρ.
15
Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον.
16
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τα κομμένα την μέση ψωμάκια.
17
Κάνουμε το burger μας ανάλογα με τα γούστα μας.
18
Εμείς βάλαμε κέτσαπ, το μπιφτέκι, μουστάρδα, πίκλες, μπέικον, ντομάτα και μαρούλι.
19
Εναλλακτικά χρησιμοποιήσαμε barbeque sauce, μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον.