Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματική και ζουμερή λεμονόπιτα
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
300 ml γιαούρτι
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά μπέικιν
Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
2 κουταλιές μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Απλώνουμε τα φύλλα για 3 ώρες να ξεραθούν.
2
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
3
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
8
Σπάμε τα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
9
Το απλώνουμε σε ταψί 38×32 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.