Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χοιρινό κότσι, μαλακό σαν λουκούμι No2
mitsa
Υλικά
4 χοιρινά κότσια
Χυμό από 4 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές μουστάρδα
50 ml ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby
4-5 καρότα
Ρίγανη-Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
2
Βάζουμε τα κότσια σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και περιχύνουμε την μαρινάδα.
3
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρότα, τις πατάτες baby, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και σκεπάζουμε καλά.
5
Προσθέτουμε αρκετό νερό ανάμεσα στα αντικολλητικά χαρτιά και την γάστρα (όχι πάνω στα κότσια).
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2½ με 3 ώρες.
7
Όταν το κρέας μαλακώσει αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.
8
Σερβίρουμε τα κότσια μας με την σάλτσα τους που έχουμε δέσει.