Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χοιρινό κότσι, μαλακό σαν λουκούμι No2

mitsa

Υλικά

  • 4 χοιρινά κότσια

  • Χυμό από 4 πορτοκάλια

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 3 κουταλιές μουστάρδα

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 1 κιλό πατάτες baby

  • 4-5 καρότα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Δενδρολίβανο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
2
Βάζουμε τα κότσια σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και περιχύνουμε την μαρινάδα.
3
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρότα, τις πατάτες baby, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και σκεπάζουμε καλά.
5
Προσθέτουμε αρκετό νερό ανάμεσα στα αντικολλητικά χαρτιά και την γάστρα (όχι πάνω στα κότσια).
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2½ με 3 ώρες.
7
Όταν το κρέας μαλακώσει αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.
8
Σερβίρουμε τα κότσια μας με την σάλτσα τους που έχουμε δέσει.