Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερή πάστα με καραμέλα
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
200 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
5 αυγά
1½ κουταλιά μπέικιν
2 βανίλιες
Καραμέλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Κρέμα
300 ml κρέμα γάλακτος
7 κουταλιές άχνη
2 βανίλιες
Σιρόπι γάλακτος
300 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε ταψί 30x22 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
4
Κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα σε αντικολλητικό σκεύος.
5
Ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
6
Στο γάλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
7
Τρυπάμε το κρύο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το σιρόπι γάλακτος.
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι που η υφή της να είναι σαν από γιαούρτι.
9
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό (κρατάμε μία μικρή ποσότητα).
10
Από πάνω βάζουμε την κρύα καραμέλα και κάνουμε γραμμές από την σαντιγί π-ου κρατήσαμε.
11
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια.
12
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν σερβίρουμε.