Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Δροσερή πάστα με καραμέλα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 200 γρ αλεύρι

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 5 αυγά

  • 1½ κουταλιά μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Καραμέλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • Κρέμα

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 7 κουταλιές άχνη

  • 2 βανίλιες

  • Σιρόπι γάλακτος

  • 300 ml γάλα

  • 100 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε ταψί 30x22 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
4
Κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα σε αντικολλητικό σκεύος.
5
Ενσωματώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
6
Στο γάλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
7
Τρυπάμε το κρύο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το σιρόπι γάλακτος.
8
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι που η υφή της να είναι σαν από γιαούρτι.
9
Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό (κρατάμε μία μικρή ποσότητα).
10
Από πάνω βάζουμε την κρύα καραμέλα και κάνουμε γραμμές από την σαντιγί π-ου κρατήσαμε.
11
Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι κάνουμε σχέδια.
12
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες πριν σερβίρουμε.