Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δροσερό γλυκό με μους πραλίνας
mitsa
Υλικά
1 κεσεδάκι φράουλες
250 ml κρέμα γάλακτος
Μους πραλίνας
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού και αναμειγνύουμε.
2
Με την βοήθεια του μίξερ ανακατεύουμε ενώνουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα.
3
Στην αρχή το μείγμα μας θα σφίξει αλλά μετά από λίγο χτύπημα θα αφρατέψει.
4
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε από τα κοτσάνια σχεδόν όλες τις φράουλες (κρατάμε λίγες για το ντεκόρ).
5
Με το ραβδομπλέντερ τις κάνουμε πολτό. Αν ο πολτός είναι ξινός βάζουμε λίγη άχνη ζάχαρη.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
7
Αν θέλουμε να κάνουμε κρέμα φράουλας ενώνουμε ένα μέρος από την σαντιγί με τον πολτό φράουλας.
8
Συνθέτουμε τα ποτήρια μας με όποιον τρόπο μας αρέσει.
9
Ενδεικτικά στο βίντεο προτείνουμε μερικές συνθέσεις.
10
Πριν σερβίρουμε βγάζουμε για 5-10 λεπτά το γλυκό από το ψυγείο για να μαλακώσει η μους.