Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ καρύδια

  • 300 ml λάδι

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 300 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 10 γρ μπέικιν

  • 100 γρ σταφίδες

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι.
2
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
3
Προσθέτουμε τον χυμό και ανκατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει χυλός.
6
Βάζουμε τα καρύδια , τις σταφίδες και απλώνουμε το μείγμα σε 27 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε όταν κρυώσει με άχνη ζάχαρη.