Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
150 γρ καρύδια
300 ml λάδι
250 γρ ζάχαρη
300 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ μπέικιν
100 γρ σταφίδες
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι.
2
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
3
Προσθέτουμε τον χυμό και ανκατεύουμε.
4
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει χυλός.
6
Βάζουμε τα καρύδια , τις σταφίδες και απλώνουμε το μείγμα σε 27 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
9
Προαιρετικά διακοσμούμε όταν κρυώσει με άχνη ζάχαρη.