Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη τούρτα σοκολάτα-βανίλια για την γιορτή των ερωτευμένων
mitsa
Υλικά
165 γρ φαρίνα
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 φακελάκια μους σοκολάτα
400 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
3
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
4
Σε ένα σκεύος βάζουμε την μους σε σκόνη μαζί με το γάλα και χτυπάμε να αφρατέψουν.
5
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μους σε σκόνη χτυπάμε 400 ml κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Λιώνουμε 300 γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν έρθει σε θερμοκρασία σώματος την ενσωματώνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
7
Απλώνουμε την μους πάνω από το κρύο παντεσπάνι και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
8
Αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
9
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτουμε την τούρτα.