Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο γλυκό με σοκολάτα & καραμέλα
mitsa
Υλικά
400 γρ αλεύρι
2 αυγά
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά κακάο
200 ml γάλα
100 ml σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
200 γρ σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέουν.
2
Όταν είναι έτοιμα βάζουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Τα βάζουμε στα αυγά και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα 26 cm που μπορεί να κάνει βαθούλωμα στο παντεσπάνι.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
7
Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
8
Όταν κρυώσει γεμίζουμε το βαθούλωμα με καραμελωμένο ζαχαρούχο.
9
Καλύπτουμε με την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.
10
Προαιρετικά το σερβίρουμε μαζί με λίγη καστανή ζάχαρη.