Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ πτι μπερ

  • 150 γρ βούτυρο

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 150 γρ καρύδα

  • Πραλίνα φουντουκιού (foodaholics.shop)

  • 100 γρ λευκή σοκολάτα

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
4
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και με απαλές κινήσεις την τριμμένη καρύδα.
7
Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού.
8
Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε.
9
Βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
10
Προαιρετικά διακοσμούμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
11
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.