Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και αφράτο κέικ γιαουρτιού
mitsa
Υλικά
6 αυγά
250 γρ ζάχαρη
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 ml λάδι
Λίγο αλάτι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αμύγδαλο φιλέ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε λίγο αλάτι και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και την αρωματίζουμε με τον ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Βουτυρώνουμε μεγάλη φόρμα για κέικ και την καλύπτουμε με αμύγδαλο φιλέ.
6
Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Όταν κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε.