Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚέικ

Εύκολο και αφράτο κέικ γιαουρτιού

1 Mins read

Εύκολο και αφράτο κέικ γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 6 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 200 ml λάδι

  • Λίγο αλάτι

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε λίγο αλάτι και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη και την αρωματίζουμε με τον ξύσμα πορτοκαλιού.
5
Βουτυρώνουμε μεγάλη φόρμα για κέικ και την καλύπτουμε με αμύγδαλο φιλέ.
6
Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Όταν κρυώσει ελαφρώς ξεφορμάρουμε.