Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣοκολάτα

Εύκολος κορμός κατσαρόλας με τα αρώματα του χειμώνα

1 Mins read

Εύκολος κορμός κατσαρόλας με τα αρώματα του χειμώνα

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ καστανή ζάχαρη

  • 50 γρ κακάο

  • 80 γρ νισεστέ

  • 700 ml γάλα

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 50 ml κονιάκ

  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

  • 1 πακέτο πτι μπερ

  • 100 γρ κάστανα

  • 100 γρ λευκή σοκολάτα

  • 30 ml γάλα

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το νισεστέ, το γάλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, το κανιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4
Σπάμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
5
Ρ'ιχνουμε τα βρασμένα κάστανα και δουλεύουμε.
6
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
7
Σκεπάζουμε και βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
8
Προαιρετικά λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και το γάλα.
9
Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε την σοκολάτα.
10
Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.