Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολος κορμός κατσαρόλας με τα αρώματα του χειμώνα
mitsa
Υλικά
150 γρ καστανή ζάχαρη
50 γρ κακάο
80 γρ νισεστέ
700 ml γάλα
200 γρ κουβερτούρα
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
50 ml κονιάκ
1/2 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 πακέτο πτι μπερ
100 γρ κάστανα
100 γρ λευκή σοκολάτα
30 ml γάλα
Οδηγίες
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το νισεστέ, το γάλα και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
3
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες, το κανιάκ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4
Σπάμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
5
Ρ'ιχνουμε τα βρασμένα κάστανα και δουλεύουμε.
6
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ με μεμβράνη.
7
Σκεπάζουμε και βάζουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.
8
Προαιρετικά λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και το γάλα.
9
Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε την σοκολάτα.
10
Βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.