Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εξαιρετικά αφράτο σιροπιαστό για τις λιγούρες

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • 2 βανίλιες

  • Παντεσπάνι

  • Μαστίχα

  • 10 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη και το νερό.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
3
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
4
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
5
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με λίγο αλάτι.
6
Χτυπάμε τους κρκόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
7
Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
8
Προσθέτουμε σιγάσιγά την μαρέγκα και δουλεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
9
Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35 x 23 εκατοστών.
10
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
12
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
13
Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίζουμε.