Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ελβετικό ρολό για το γιορτινό τραπέζι
mitsa
Υλικά
5 αυγά
Λίγο αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
200 γρ κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ πραλίνα (foodaholics.shop)
Γλυκό κεράσι
200 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
2
Στα ασπράδια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
3
Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε να ασπρίζουν.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακαό και τις βανίλιες.
5
Ανακατέυουμε να γίνουν ζύμη και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγγα.
6
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντηστάσεις για 12-15 λεπτά.
7
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τυλίγουμε σε ρολό (μπορούμε να το κρατίσουμε με λαστιχάκια) και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει (2-3 ώρες).
8
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
9
Χτυπάμε 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
10
Ενσωματώνουμε την πραλίνα και την χλιαρή σοκολάτα.
11
Ανοίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε την μους.
12
Προαιρετικά βάζουμε γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και τυλίγουμε σε ρολό.
13
Αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
14
Προαιρετικά το διακοσμούμε με 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπίσει σε σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.