Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εντυπωσιακά πιτάκια για όλη την οικογένεια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
1 αυγό + 2 ασπράδια
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Βάζουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και δουλεύουμε.
5
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 10 ισά μέρη.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας.
10
Εμείς βάλαμε κέτσαπ με κρόκο κοζάνης, ρίγανη, γαλοπούλα, πολύχρωμες πιπεριές και τριμμένο κίτρινο τυρί.
11
Τα αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού.
12
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.