Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εορταστικό γεμιστό κέικ (lamington)

mitsa

Υλικά

  • Κέικ

  • 4 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 4 κουταλιές σπορέλαιο

  • 8 κουταλιές ζεστό νερό

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα βανίλιας

  • 80 γρ νισεστέ

  • 800 ml γάλα

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • Επικάλυψη κακάο

  • 250 ml γάλα

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 30 γρ κακάο

  • Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
6
Αναμειγνύουμε το νισεστέ, στο κρύο γάλα, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Τα ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Κόβουμε στιν μέση το κρύο παντεσπάνι και γεμίζουμε με την ζεστή κρέμα.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα βουτάμε περιμετρικα σε σοκολατούχο γάλα ή την επικάλυψη κακάο που έχουμε φιάξει με τα παραπάνω υλικά.
11
Καλύπτουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.