Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εορταστικό γεμιστό κέικ (lamington)
mitsa
Υλικά
Κέικ
4 αυγά
250 γρ ζάχαρη
4 κουταλιές σπορέλαιο
8 κουταλιές ζεστό νερό
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Κρέμα βανίλιας
80 γρ νισεστέ
800 ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Επικάλυψη κακάο
250 ml γάλα
50 γρ ζάχαρη
30 γρ κακάο
Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
4
Απλώνουμε την ζύμη σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
6
Αναμειγνύουμε το νισεστέ, στο κρύο γάλα, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Τα ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
8
Κόβουμε στιν μέση το κρύο παντεσπάνι και γεμίζουμε με την ζεστή κρέμα.
9
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
10
Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα βουτάμε περιμετρικα σε σοκολατούχο γάλα ή την επικάλυψη κακάο που έχουμε φιάξει με τα παραπάνω υλικά.
11
Καλύπτουμε με τριμμένη καρύδα και σερβίρουμε.