Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Φανουρόπιτα αφρός με 7 υλικά χωρίς μίξερ, έτοιμη σε λίγα λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 200 ml λάδι

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 200 ml νερό

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 150 γρ σταφίδες

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει χυλός.
5
Βάζουμε τις σταφίδες και απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 34x26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Σερβίρουμε όταν κρυώσει.