Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φανουρόπιτα εύκολη χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ml ελαιόλαδο
125 γρ καστανή ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml νερό
100 γρ καρύδια
100 γρ σταφίδες
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρίφαλο
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το νερό και την ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή).
2
Βάζουμε το ξύσμα, τον χυμό από τα πορτοκάλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρίφαλο, τα αλεσμένα καρύδια και τις σταφίδες,.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνουν ζύμη.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Προαιρετικά διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη.