Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
1 αυγό
70 ml σπορέλαιο
150 γρ γιαούρτι
600-650 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ μελιτζανοπιπεριά (foodaholics.shop)
150 γρ κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρ,το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη.
6
Τα ανοίγουμε σε φύλλα, απλώνουμε σάλτσα μελιτζανοπιπεριάς και κλείνουμε όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
7
Τα τοποθετούμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς.
8
Απλώνουμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.