Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γεμιστά ψωμάκια με χυμό μανταρίνι και πραλίνα
mitsa
Υλικά
400 γρ μανταρίνια
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1 ξηρή μαγιά
550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγπ αλάτι
1 κουταλιά βούτυρο
Κρόκο αυγού
Πραλίνα φουντουκιού
Οδηγίες
1
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μανταρίνια μαζί με την ζάχαρη και τα αυγά.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι.
4
Ρίχνουμε το βούτυρο και δουλεύουμε καλά.
5
Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδες.
6
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
7
Όταν είναι έτοιμη λαδώνουμε τα χέρια μας και την πλάθουμε ελαφρώς.
8
Την βάζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια.
9
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ,26 εκατοστών, για κέικ.
10
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1½ ώρα να φουσκώσει.
11
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια από ένα κορνέ γεμίζουμε με πραλίνα.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
13
Είναι έτοιμα όταν ξεκολλάνε από τα τοιχώματα.