Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό καρπούζι
mitsa
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1-2 κουταλιές σάλτσα λεμονιού
Χυμό από ½ λεμόνι
Προαιρετικά κανέλα-γαρύφαλλο
Οδηγίες
1
Ξεχωρίζουμε τους φλούδες από την σάρκα του καρπουζιού.
2
Τις κόβουμε σε φέτες και τις καθαρίζουμε από το πράσινο μέρος.
3
Τις βάζουμε σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
4
Είναι έτοιμες όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και δεν στέκονται.
5
Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με κρύο νερό και σάλτσα λεμονιού.
6
Τις αφήνουμε για 2 ώρες, τις στραγγίζουμε και τις πλένουμε καλά.
7
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
8
Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες μέσα στην κατσαρόλα να βγάλει τα υγρά του και την επόμενη μέρα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω) για να δέσει το σιρόπι.
9
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 2-3 ξυλάκια κανέλα και λίγα γαρύφαλλα.
10
Αφήνουμε για 3-4 μέρες να ανακατευτούν οι γεύσεις και βάζουμε σε βάζα.