Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με ανανά και γιαούρτι II
mitsa
Υλικά
1 ζελέ ανανά
125 γρ κουβερτούρα
1 πακέτο σαβουαγιάρ
2 κομπόστες ανανά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
150 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Ετοιμάζουμε το ζελέ βάση των οδηγιών που υπάρχουν στην συσκευασία.
2
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι από τις κομπόστες ανανά και τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
4
Χτυπάμε 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή σοκολάτα.
5
Στρώνουμε την μους πάνω από τα σαβουαγιάρ.
6
Χτυπάμε 200 ml κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώνουμε γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες.
7
Κόβουμε τον ανανά από την μία κομπόστα σε κομμάτια, τα βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε την κρέμα στο γλυκό μας.
9
Τοποθετούμε τον υπόλοιπο ανανά και προαιρετικά μερικά μαρασκίνο.
10
Βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.