Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και καραμέλα, ο τέλειος συνδυασμός
mitsa
Υλικά
300 γρ digestive
150 γρ βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ σιρόπι καραμέλας
Καραμέλα
100 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα μπισκότα, ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας για παγωτά και δουλεύουμε.
4
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
5
Σε μία κατσαρόλα κάνουμε την ζάχαρη καραμέλα.
6
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
7
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει.
8
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει.
9
Περιχύνουμε την καραμέλα που έναι σε θερμοκρασία δωματίου με πάνω από το γλυκό.
10
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.