Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με Swiss rolls
mitsa
Υλικά
Κρέμα
1½ λίτρο γάλα
150 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
30 γρ νισεστέ
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
2x200 Swiss rolls κακάο ή βανίλια
100 γρ σοκολάτα
100 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
2
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
3
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
4
Σε φόρμα 30x15 εκατοστά καλύπτουμε τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε μία στρώση από χλιαρή κρέμα.
5
Τοποθετούμε τα ρολάκια και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
7
Ξεφορμάρουμε και απλώνουμε την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.