Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσι
mitsa
Υλικά
16 βάφλες
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
200 γρ τυρί κρέμα
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
500 γρ κεράσια
100 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές νισεστέ
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
2
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
3
Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
8
Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
9
Διατηρούμε στο ψυγείο.