Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γρήγορα Ανατολίτικα ατομικά κιουνεφέ
mitsa
Υλικά
150 γρ κανταΐφι
100 γρ βούτυρο
150 ml νερό
200 γρ ζάχαρη
125 γρ μοτσαρέλα
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
2
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
3
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κανταΐφι πολύ καλά.
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιωμένο το βούτυρο.
5
Προσθέτουμε το κανταΐφι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
6
Καλύπτουμε την επιφάνειά από ένα κεραμικό ή μεταλλικό σκεύος με μία στρώση κανταΐφι.
7
Το πατάμε καλά, προσθέτουμε την μοτσαρέλα στο κέντρο και βάζουμε ακόμα μία στρώση κανταΐφι.
8
Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
9
Όσο είναι καυτά το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Βάζουμε στον φούρνο για ακόμα 5 λεπτά
11
Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με λίγο φιστίκι.