Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η αγαπημένη μας συνταγή για πεϊνιρλί
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
150 ml γάλα
150 ml νερό
50 ml λάδι
1 ασπράδι αυγού
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Κίτρινο τυρί
Σάλτσα ντομάτας
πιπεριάς & βασιλικού (foodaholics.shop)
Αλλαντικά
Πολύχρωμες πιπεριές
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.
7
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Απλώνουμε περιμετρικά τριμμένο κίτρινο τυρί και το σκεπάζουμε με το φύλλο.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Στο κέντρο βάζουμε σάλτσα ντομάτας, πιπεριάς & βασιλικού, αλλαντικά της επιλογής μας, ψιλοκομμενες πολύχρωμες πιπεριές και τριμμένο κίτρινο τυρί.
11
Αλήφουμε περιμετρικά με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.