Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Η πιο ζουμερή και σοκολατένια σοκολατόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • 50 γρ κακάο

  • 125 γρ κουβερτούρα

  • Βάση

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ φαρίνα

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • 50 γρ κακάο

  • 6 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 100 γρ βούτυρο

  • Γκανάζ

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 150 ml γάλα

Οδηγίες

1
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
3
Σε λενα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν, τις βανίλιες και το κακάο.
4
Χωρίζουμε το αυγά σε κρόοκους και ασπράδια.
5
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
6
Ενσωματώνουμε τους κρόκους και το χλιαρό λιωμένο βούτυρο.
7
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένα με κακάο ταψί 34 × 26 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
10
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιρόπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
11
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
12
Σε μπεν μαρί λίωνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
13
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.