Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Η πιο ζουμερή και σοκολατένια σοκολατόπιτα
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
50 γρ κακάο
125 γρ κουβερτούρα
Βάση
100 γρ ζάχαρη
200 γρ φαρίνα
1 μπέικιν
2 βανίλιες
50 γρ κακάο
6 αυγά
Λίγο αλάτι
100 γρ βούτυρο
Γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
150 ml γάλα
Οδηγίες
1
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
3
Σε λενα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν, τις βανίλιες και το κακάο.
5
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
6
Ενσωματώνουμε τους κρόκους και το χλιαρό λιωμένο βούτυρο.
7
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένα με κακάο ταψί 34 × 26 εκατοστών.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
10
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιρόπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
11
Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 4 ώρες.
12
Σε μπεν μαρί λίωνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα.
13
Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.