Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ιδέα για νόστημο φαγητό

mitsa

Υλικά

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά

  • 250 γρ σάλτσα ντομάτας

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Δυόσμο

  • Ρίγανη

  • 5-6 πατάτες

  • Χυλός

  • 3 αυγά

  • 400 ml γάλα

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Ντομάτες

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι

Οδηγίες

1
Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
2
Όταν γίνει διάφανο βάζουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
3
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, δυόσμο, ρίγανη και μαγιρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
5
Αναμεογνύουμε τα αυγά με το γάλα, πιπέρι και ρίγανη.
6
Λαδώνουμε καλά ταψί 32 εκατοστών.
7
Απλώνουμε τις μισές πατάτες και περιχύνουμε με το μισό μείγμα με τα αυγά.
8
Τοποθετούμε τον κιμά, καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και το μείγμα.
9
Απλώνουμε φέτες από ντομάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.