Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ιδέα για νόστημο φαγητό
mitsa
Υλικά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ σάλτσα ντομάτας
Αλάτι-Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Δυόσμο
Ρίγανη
5-6 πατάτες
Χυλός
3 αυγά
400 ml γάλα
Πιπέρι
Ρίγανη
Ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
1
Σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
2
Όταν γίνει διάφανο βάζουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
3
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, δυόσμο, ρίγανη και μαγιρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
5
Αναμεογνύουμε τα αυγά με το γάλα, πιπέρι και ρίγανη.
6
Λαδώνουμε καλά ταψί 32 εκατοστών.
7
Απλώνουμε τις μισές πατάτες και περιχύνουμε με το μισό μείγμα με τα αυγά.
8
Τοποθετούμε τον κιμά, καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και το μείγμα.
9
Απλώνουμε φέτες από ντομάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.