Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Κάνουμε τη δική μας αφράτη λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

1 Mins read

Κάνουμε την δικιά μας αφράτη λαγάνα για την καθαρά Δευτέρα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 500-550 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι να γίνει μία κολλώδης ζύμη.
4
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
5
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε με υγρά χέρια και την απλώνουμε σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
6
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και προσσέχουμε να μην ακομπάει στην ζύμη.
7
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45-60 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες.
8
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πατάμε να δώσουν το σχήμα λαγάνας.
9
Πασπαλίουμε με μπόλικο σουσάμι κα ψήνουμε στους 225 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει.