Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κιμαδομπουκιές

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 3 φύλλα κρούστας

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 ποτήρι γάλα

  • 4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

  • 1 αυγό

  • 2 κουταλιές αλεύρι

  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Ρίγανη

  • Ασπράδι αυγού

  • Φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
2
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο αλάτι, το αλεύρι και το σπορέλαιο.
3
Κόβουμε και τα τρία φύλλα μαζί σε 16 ακτίνες. Αφαιρούμε τις άκρες και βρέχουμε με το γάλα. Βάζουμε τον κρύο κιμά στην κορυφή της κάθε ακτίνας και τυλίγουμε ώστε να πάρει σχήμα μπάλας.
4
Βουτάμε τα μπαλάκια σε ασπράδι αυγού και τριμμένη φρυγανιά.
5
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
6
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σε ξυλάκια από σουβλάκια μαζί με ντοματίνια.