Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολο και δροσερό επιδόρπιο με σοκολάτα και καφέ
mitsa
Υλικά
Κρέμα σοκολάτα
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Κρέμα καφέ
640 ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
40 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
1 μεγάλο αυγό
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε.
3
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
4
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
5
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
6
Ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την κρέμα καφέ, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του καφέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό όταν η
7
κρέμα μας έχει ήδη πήξει.
8
Όταν πάρουν θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε σε στρώσεις σε ποτήρι της επιλογής μας.
9
Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.